Ρεβίθια Ρεβίθια

  • 500 γρ. ρεβίθια 
  • 2 κρεμμύδια σε φέτες 
  • 2 τριμμένα καρότα 
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • Αλάτι-πιπέρι 
  • 2 φύλλα δάφνης ή 1 κλαράκι δενδρολίβανο 
  • 1 κύβο λαχανικών 
  • Χυμό από 1 λεμόνι 

Μουσκεύετε τα ρεβίθια για 8-10 ώρες. 

Σε κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα καρότα. 

Προσθέστε τα ρεβίθια, το αλάτι, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης (ή το δενδρολίβανο). 

Ρίξτε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπάσει τα όσπρια και προσθέστε τον κύβο λαχανικών. 

Μισοσκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε τα ρεβίθια για τουλάχιστον 2 ώρες, ώσπου να χυλώσουν, προσθέτοντας νερό, αν χρειαστεί. 

Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, όταν τα ρεβίθια θα είναι έτοιμα.

Δ/Α ανά 100 γρ.

Συνολική ενέργεια 

153.81 kcal

Υδατάνθρακες 

19.99 g

Φυτικές ίνες 

5.33 g

Σάκχαρα 

4.35 g

Πρωτεΐνες 

5.74 g

Λιπαρά 

6.18 g

Κορεσμένα Λιπαρά 

0.81 g

Trans λιπαρά 

0 g

Νάτριο 

12.57 mg



Ντολμαδάκια με ρύζι

Ρεβίθια

Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Κουλούρια με σταφίδες

Scroll to Top