Συνεδρεία στο γραφείο

Τι περιλαμβάνει η πρώτη συνεδρία στο γραφείο;

 1. Λήψη ιατρικού και φαρμακευτικού ιστορικού
  Η υγεία σας επηρεάζει σημαντικά τη διατροφή, την πέψη, την απορρόφηση, τον μεταβολισμό και τις θρεπτικές ανάγκες σας. Για παράδειγμα, ο υπερθυρεοειδισμός αυξάνει τις ενεργειακές απαιτήσεις. Επίσης, η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να αλλάξει την απορρόφηση και τον μεταβολισμό των θρεπτικών συστατικών. Για αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το ιατρικό και φαρμακευτικό σας ιστορικό. Παρακαλούμε να έχετε μαζί σας πρόσφατες (του τελευταίου έτους) αιματολογικές εξετάσεις, όπως γενική αίματος, βιοχημικές εξετάσεις, σάκχαρο και λιπίδια αίματος, καθώς και όποια άλλη εξέταση θεωρείτε χρήσιμη.

 2. Λήψη διατροφικού ιστορικού
  Για να σχεδιάσουμε ένα εξατομικευμένο διατροφικό πρόγραμμα, θα συζητήσουμε τις διατροφικές σας συνήθειες, προτιμήσεις, αποστροφές και το καθημερινό σας πρόγραμμα. Αυτές οι πληροφορίες θα μας βοηθήσουν να θέσουμε ρεαλιστικούς στόχους και να επιλέξουμε το κατάλληλο διατροφικό πρόγραμμα για εσάς.

 3. Λήψη ιστορικού σωματικού βάρους
  Θα εξετάσουμε την πορεία του βάρους σας μέχρι σήμερα, τις προηγούμενες προσπάθειές σας για απώλεια βάρους και τα στοιχεία που σας βοήθησαν ή αποτέλεσαν εμπόδιο. Αυτές οι πληροφορίες είναι χρήσιμες για να πετύχετε τον στόχο σας αυτή τη φορά.

 4. Ανάλυση σύστασης σώματος (Λιπομέτρηση)
  Στο γραφείο μας χρησιμοποιούμε τον τελευταίο λιπομετρητή της Tanita, ο οποίος με ακρίβεια και επαναληψιμότητα δίνει στοιχεία για το βάρος, το ποσοστό λίπους (συνολικά και τμηματικά), τη μυϊκή και οστική μάζα, τη μεταβολική ηλικία, το σπλαχνικό λίπος, τα συνολικά υγρά του σώματος, την παρουσία οιδήματος, κατακράτησης ή αφυδάτωσης κ.α. Για αυτή τη μέτρηση, θα πρέπει να ακολουθήσετε συγκεκριμένες οδηγίες.

 5. Σχεδιασμός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής
  Με βάση όλες τις πληροφορίες που συλλέγουμε, σχεδιάζουμε ένα εξατομικευμένο διατροφικό πλάνο. Μπορείτε να το λάβετε στο τέλος της συνεδρίας ή να σας το στείλουμε μέσω email αν απαιτείται ειδικός χειρισμός (π.χ. σε κλινική κατάσταση).

 6. Διατροφική εκπαίδευση
  Η διατροφική εκπαίδευση ξεκινά από την πρώτη συνεδρία. Μέσω έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού με συγκεκριμένη θεματολογία σε κάθε συνεδρία, θα λάβετε την απαραίτητη εκπαίδευση για να διαχειρίζεστε πιο εύκολα τη διατροφική σας καθημερινότητα.

Τι περιλαμβάνουν οι υπόλοιπες συνεδρίες;

  • Συζήτηση για την πρόοδο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στην εφαρμογή του διατροφικού σας πλάνου.
  • Αναθεώρηση και προσαρμογή του διατροφικού σας προγράμματος.
  • Συνεχόμενη εκπαίδευση και καθοδήγηση σε θέματα διατροφής.
  • Ενθάρρυνση και αναθεώρηση των στόχων σας.
Scroll to Top