170 γρ. χουρμάδες μαλακούς
300 ml. γάλα χαμηλών λιπαρών ή σόγιας
120 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
110 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. Baking Powder
3 κ.σ. καρύδια τριμμένα
2 κ.σ. Cranberries αποξηραμένα
Μουλιάζουμε για 2-3 ώρες τους χουρμάδες με το γάλα και μετά τα αλέθουμε καλά στο μπλέντερ.
Σε μπολ ανακατεύουμε το μείγμα των χουρμάδων με το γάλα με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός των Cranberries).
Μεταφέρουμε σε μακρόστενη φόρμα για κέικ που έχουμε προηγούμενα καλύψει με λαδόκολλα.
Καλύπτουμε την επιφάνεια του κέικ με τα Cranberries και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 40΄.
Ξεφορμάρουμε το κέικ, αφού κρυώσει και χωρίζουμε σε 10 ίσες μερίδες!
Δ/Α ανά 100 γρ.
Συνολική ενέργεια | 296.2 kcal |
Υδατάνθρακες | 31.48 g |
Φυτικές ίνες | 3.98 g |
Σάκχαρα | 15.07 g |
Πρωτεΐνες | 4.23 g |
Λιπαρά | 18.75 g |
Κορεσμένα Λιπαρά | 2.83 g |
Trans λιπαρά | 0 g |
Νάτριο | 166.22 mg |