Πρόκειται για μια κατάσταση αυτοάνοσης εντεροπάθειας, η οποία προσβάλει το λεπτό έντερο ατόμων με γενετική προδιάθεση ευαισθησίας στη γλουτένη, μιας πρωτεΐνης που βρίσκεται στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη.
Μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορα εντερικά συμπτώματα όπως:
Ή εξωεντερικά συμπτώματα που μπορεί να αφορούν:
Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι η δια βίου δίαιτα ελεύθερη γλουτένης!
Τα άτομα που πάσχουν και ταλαιπωρούνται από Κοιλιοκάκη θα πρέπει:
Να επιλέγουν να καταναλώνουν:
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να απευθύνονται σε κάποιον επιστήμονα Διαιτολόγο-Διατροφολόγο ώστε να διαμορφώσουν μαζί ένα υγιεινό και ισορροπημένο πλάνο διατροφής βασισμένο στις προσωπικές συνήθειες, στην καθημερινότητα αλλά κυρίως στις ιδιαίτερες ανάγκες του οργανισμού τους διασφαλίζοντας έτσι υγεία, ευεξία και ομαλή καθημερινότητα!