250 γρ. φρέσκα μανιτάρια πλευρότους κομμένα σε λωρίδες
250 γρ. κριθαράκι ολικής
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ ποτήρι λευκό κρασί
3 φλ. νερό
Αλάτι, πιπέρι
Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο κι έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε συχνά, ώσπου να πιούν τα υγρά τους και προσθέτουμε το κριθαράκι.
Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε σταδιακά 3 φλ. νερό, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.
Δ/Α ανά 100 γρ.
Συνολική ενέργεια | 104.19 kcal |
Υδατάνθρακες | 14.49 g |
Φυτικές ίνες | 3.46 g |
Σάκχαρα | 0.79 g |
Πρωτεΐνες | 2.77 g |
Λιπαρά | 3.95 g |
Κορεσμένα Λιπαρά | 0.57 g |
Trans λιπαρά | 0 g |
Νάτριο | 6.74 mg |