Γεμιστά με πλιγούρι Γεμιστά με πλιγούρι

6 μέτριες ντομάτες ώριμες + 6 πιπεριές πράσινες

1½ φλ. πλιγούρι

1 κολοκυθάκι τριμμένο

1 τριμμένο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Τριμμένο το εσωτερικό από τις 6 ντομάτες

Σέλινο, άνηθο, δυόσμο & μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 καρότο τριμμένο

3 κ.σ. extra παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το σκόρδο να βγάλει το άρωμα και τις πολύτιμες φυτοχημικές ουσίες του και μετά το αφαιρούμε.

Βάζουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι, χωρίς λάδι, με τη φρέσκια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη.

Προσθέτουμε το πλιγούρι (το οποίο προηγουμένως έχουμε μουλιάσει σε νερό για 15 λεπτά).

Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (κολοκυθάκι, σέλινο, μαϊντανό, άνηθο, καρότο, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και το λάδι). Αφήνουμε τα υλικά μας να πάρουν μια ελαφριά βράση για περίπου 20 λεπτά.
Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, αφού αφαιρέσουμε το εσωτερικό τους, αλλά όχι μέχρι πάνω γιατί το πλιγούρι έχει την ιδιότητα να φουσκώνει όταν βράζει.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Δ/Α ανά 100 γρ.

Συνολική ενέργεια 

72.03 kcal

Υδατάνθρακες 

12.37 g

Φυτικές ίνες 

2.43 g

Σάκχαρα 

2.32 g

Πρωτεΐνες 

2.12 g

Λιπαρά 

2.2 g

Κορεσμένα Λιπαρά 

0.34 g

Trans λιπαρά 

0 g

Νάτριο 

10.04 mg

 

Γεμιστά με πλιγούρι

Κέικ πορτοκαλιού

Κοτόπουλο με λαχανικά

Ντολμαδάκια με ρύζι

Scroll to Top