Carrot Cake Carrot Cake

Για το cake :

310 γρ. καρότα τριμμένα

4 αυγά

270 γρ. αλεύρι up ολικής

Αλάτι

Κανέλα

1 κ.γ. baking soda

1 φακελάκι βανίλια

80 γρ. καστανή ζάχαρη

120 ml. σπορέλαιο

120 ml. νερό

 

Για το γλάσο :

200 γρ γιαούρτι 2%

2-3 κ.σ. μέλι

Για το γαρνίρισμα : 1 κ.γ. τριμμένους ξηρούς καρπούς.

 

Αφού δημιουργήσετε το μείγμα για το cake σε μίξερ ( ακολουθώντας την σειρά: αυγά, ζάχαρη, λάδι κι έπειτα τα υπόλοιπα αφήνοντας για το τέλος τα τριμμένα καρότα).

Τοποθετείστε το σε φόρμα για κέικ με λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 1h. Όσο ψήνετε το κέικ αναμίξτε τα υλικά του γλάσου και αφήστε το στο ψυγείο.

Αφού ψηθεί και κρυώσει εντελώς το κέικ, απλώστε πάνω του το γλάσο και σερβίρετε με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς.

Διατηρήστε το, αν μείνει, στο ψυγείο!

 

Καλή απόλαυση!!!

 

Δ/Α ανά 100 γρ.

Συνολική ενέργεια 

223.23 kcal

Υδατάνθρακες 

27.29 g

Φυτικές ίνες 

3.54 g

Σάκχαρα 

11.22 g

Πρωτεΐνες 

5.51 g

Λιπαρά 

11.09 g

Κορεσμένα Λιπαρά 

1.63 g

Trans λιπαρά 

0.01 g

Νάτριο 

122.25 mg

 

Μπισκοτάκια βρώμης με μήλο

Carrot Cake

Κέικ με χουρμάδες

Κολοκυθόπιτα

Κύλιση στην κορυφή