Εύκολη, υγιεινή και νόστιμη συνταγή που με φρεσκοψημένο ψωμί ή πιτούλες μπορεί να συνοδέψει κάθε μικρή ή μεγαλύτερη συγκέντρωση φίλων ή και να αντικαταστήσει αλλαντικά ή άλλου είδους ανθυγιεινά και πυκνά θερμιδικά συνοδευτικά αλείμματα για τα τοστ, τα σάντουιτς ή τις πίτες μικρογεύματα της οικογένειας σας.
Υλικά και εκτέλεση:
Τοποθετούμε σε ένα τηγάνι τα ντοματίνια και το σκόρδο ολόκληρο (κομμένο στην μία κορυφή του) και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι και την ρίγανη από πάνω.
Αφού ψηθούν, αφαιρούμε τις φλούδες από το σκόρδο και το τοποθετούμε σε μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι, το cottage και την φέτα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μισό μέλι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετούμε το άλειμμα σε πιάτο και απλώνουμε από πάνω του τα ψημένα ντοματίνια και το υπόλοιπο μέλι.
Τέλος σερβίρουμε με ψημένο ψωμί ή πιτούλες.
Δ/Α ανά 100 γρ. σερβιρισμένου αλείμματος
Συνολική Ενέργεια : | 75,49 kcal |
Υδατάνθρακες : | 6,77 g |
Φυτικές ίνες : | 0,88 g |
Σάκχαρα : | 4,67 g |
Πρωτεΐνες : | 7,26 g |
Λιπαρά : | 2,5 g |
Εκ των οποίων κορεσμένα : | 0,44 g |
Na : | 672,96 mg |