Φανουρόπιτα Φανουρόπιτα

  • 370 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ανάμεικτο (ολικής και καλαμποκιού)
  • 100 γρ. ξηρούς καρπούς (60 για το μείγμα και 40 για στόλισμα)
  • 80 γρ. σταφίδες
  • 2,5 κ.γ. μπαχαρικά της αρεσκείας μας (εγώ επέλεξα κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Φρέσκο χυμό (300 ml) και ξύσμα από πορτοκάλι ακέρωτο (3 κ.σ.)
  • 150 γρ. κρυσταλλική στέβια

 

Εκτέλεση:

 

  • Μουλιάζουμε τις σταφίδες για 1 ώρα στο χυμό πορτοκάλι.
  • Σε μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τους ξηρούς καρπούς, τα μπαχαρικά και τις σταφίδες αφού τις βγάλουμε από το χυμό.
  • Σε άλλο μπολ αναμιγνύουμε με σύρμα το ελαιόλαδο με τη στέβια και το ξύσμα με το χυμό πορτοκάλι.
  • Ενώνουμε τα 2 μείγματα ανακατεύοντας με σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε σε ταψάκι 30 cm και στολίζουμε με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40 με 45 λεπτά περίπου.

 

 

Δ.Α ανά 100 gr

 

Συνολική ενέργεια

                        280,07 kcal

Υδατάνθρακες

                        49,22 gr

Φυτικές ίνες

                        5,19 gr

Σάκχαρα

                        7,27 gr

Πρωτεΐνες

                        5,34 gr

Λιπαρά

                        14,37 gr

Κορεσμένα Λιπαρά

                        1,76 gr

Νάτριο

                        3,14 mg

 



Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Κουλούρια με σταφίδες

Μελομακάρονα

Ρυζοσαλάτα

Scroll to Top