ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ (10 μερ.)
180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. baking Powder
½ κ.γ. σόδα
¼ κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. λάδι καρύδας (ή ελαιόλαδο)
2 πορτοκάλια κομματιασμένα στο μπλέντερ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ. στέβια κρυσταλλική
150 ml. χυμό πορτοκάλι
Βάζετε σε μπολ και ανακατεύετε το αλεύρι, το baking και το αλάτι.
Διαλύετε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το αδειάζετε στο μείγμα με το αλεύρι.
Έπειτα προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζετε το μείγμα σε φόρμα κέικ σιλικόνης ή σε φόρμα με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 για 50 λεπτά.
Δ/Α ανά 100 γρ.
Συνολική ενέργεια |
144.01 kcal |
Υδατάνθρακες |
38.07 g |
Φυτικές ίνες |
1.79 g |
Σάκχαρα |
1.71 g |
Πρωτεΐνες |
2.91 g |
Λιπαρά |
3.82 g |
Κορεσμένα Λιπαρά |
0.52 g |
Trans λιπαρά |
0 g |
Νάτριο |
434.03 mg |