Κουλούρι Θεσσαλονίκης Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Θα χρειαστείτε για την ζύμη :

400 γρ. νερό χλιαρό

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. ζάχαρη

10 γρ. ξηρή μαγιά

720 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ

30 γρ. ελαιόλαδο

Για το πασπάλισμα :

200 γρ. νερό

1 κ.σ. μέλι

200 γρ. σουσάμι

Σε μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό τη ζάχαρη, τη ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι.

Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.

Καλύπτουμε το μπολ με μια διαφανής μεμβράνη.

Ανάβουμε τον φούρνο για 1 λεπτό στους 50 c και αφού περάσει το 1 λεπτό κλείνουμε τον φούρνο και βάζουμε μέσα την ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Μετράμε 100 γρ. ζύμη για να πλάσουμε το κάθε κουλούρι.

Μέσα σε μπολ ρίχνουμε 200 γρ. νερό μαζί με 1 κ.σ. μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά το μέλι.

Βουτάμε το κάθε κουλούρι μέσα στο νερό με το μέλι και στην συνέχεια σε μπόλικο σουσάμι. Ψήνουμε τα κουλούρια σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 200 c.

Τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη ώστε να τα απολαμβάνουμε κάθε φορά σαν φρέσκα.

Δ/Α ανά 100 γρ.

Συνολική ενέργεια 

257.32 kcal

Υδατάνθρακες 

42.37 g

Φυτικές ίνες 

1.38 g

Σάκχαρα 

2.13 g

Πρωτεΐνες 

6.25 g

Λιπαρά 

6.94 g

Κορεσμένα Λιπαρά 

1.14 g

Trans λιπαρά 

0 g

Νάτριο 

150.84 mg

Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Κουλούρια με σταφίδες

Μελομακάρονα

Ρυζοσαλάτα

Scroll to Top