Μελιτζανόπιτα Μελιτζανόπιτα

  1. Πλένουμε και τεμαχίζουμε σε τετράγωνα κομμάτια 2 μελιτζάνες (400 γρ.) και τις τοποθετούμε σε μπολ με 1 κ.σ. αλάτι και 1 κ.σ σόδα . Τις αφήνουμε περίπου για 30 λεπτά και τις στραγγίζουμε.

 

  1. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια 1 κόκκινη πιπεριά και 1 μέτριο κρεμμύδι και τα σοτάρουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά . Προσθέτουμε και τα κομμάτια της μελιτζάνας και συνεχίζουμε να σιγοψήνουμε μέχρι α μαλακώσουν . Προσθέτουμε 200 γρ. Φέτα τυρί 1% , ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.

 

  1. Σε μπολ φτιάχνουμε χυλό με : 270 γρ. Αλεύρι ολικής 300 ml νερό 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 αυγό 1 κ.γ. αλάτι 1/4 κ.γ. καυτερό μπούκοβο 2 κ.σ. Baking Powder

 

  1. Μεταφέρουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα το μισό χυλό απλώνοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια. Πάνω του ρίχνουμε το μείγμα των λαχανικών και πάνω σε αυτά τον υπόλοιπο χυλό προσέχοντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια, στρώνοντας με τη βοήθεια σπάτουλας.

 

  1. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με 2 κ.σ. τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45′ .

 

  1. Κόβουμε σε κομμάτια, αφού κρυώσει!

 

 

Δ/Α ανά 100 γρ.

 

Συνολική ενέργεια

105.2 kcal

Υδατάνθρακες

12.92 g

Φυτικές ίνες

2.9 g

Σάκχαρα

2.52 g

Πρωτεΐνες

5.19 g

Λιπαρά

4.28 g

Κορεσμένα Λιπαρά

0.86 g

Trans λιπαρά

0 g

Νάτριο

837.84 mg



Μελιτζανόπιτα

Γεμιστή ομελέτα φουρνου με κολοκυθακια

Πετιμεζόπιτα

Τηγανοτυροψωμάκια

Scroll to Top