250 γρ. αμπελόφυλλα bio
4-5 τριμμένα κρεμμύδια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. τα. ρύζι Καρολίνα
1 + 2 φλ. ζεστό νερό
Αλάτι, πιπέρι
Μαϊντανό
Μπόλικο δυόσμο
2 κ.σ. μαύρη σταφίδα
1 κ.σ. κουκουνάρι
Χυμό από 1 λεμόνι
Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα. Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε το ρύζι, όπου συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το λεμόνι) και βράζουμε για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Τυλίγουμε το μείγμα με τα αμπελόφυλλα σε ντολμαδάκια και τα τοποθετούμε σε σειρές στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με πιάτο για να μη μας ανοίξουν κατά το μαγείρεμα και προσθέτουμε 2 φλ. ζεστό νερό. Σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε για 15΄ περίπου. Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια, αφού έχουν κρυώσει με συνοδεία γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.
Δ/Α ανά 100 γρ.
Συνολική ενέργεια | 103.83 kcal |
Υδατάνθρακες | 15.42 g |
Φυτικές ίνες | 2.49 g |
Σάκχαρα | 2.45 g |
Πρωτεΐνες | 2.18 g |
Λιπαρά | 4.18 g |
Κορεσμένα Λιπαρά | 0.55 g |
Trans λιπαρά | 0 g |
Νάτριο | 4.35 mg |