Πετιμεζόπιτα Πετιμεζόπιτα

Υλικά & Εκτέλεση:

 

250 γρ. ελαιόλαδο

500 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι

150 γρ. πετιμέζι

1 κ.γ. σόδα

1 κ.γ. κανέλα

¼ κ.γ. γαρίφαλο

½ κ.γ. αλάτι

540 γρ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του

 

Σε μπολ αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, το μισό χυμό πορτοκάλι, το πετιμέζι και όλα τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε τη σόδα με τον υπόλοιπο χυμό και τα ρίχνουμε στο μείγμα των υγρών. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με σπάτουλα ώστε να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε σε τετράγωνο ταψί με λαδόκολλα και (προαιρετικά) πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο στον αέρα για 50 λεπτά περίπου.

 

Δ/Α ανά 100 γρ.

Συνολική ενέργεια

329.73 kcal

Υδατάνθρακες

39.15 g

Φυτικές ίνες

1.16 g

Σάκχαρα

10.68 g

Πρωτεΐνες

3.92 g

Λιπαρά

17.64 g

Κορεσμένα Λιπαρά

2.44 g

Trans λιπαρά

0 g

Νάτριο

608.13 mg



Μελιτζανόπιτα

Γεμιστή ομελέτα φουρνου με κολοκυθακια

Πετιμεζόπιτα

Τηγανοτυροψωμάκια

Scroll to Top