Ρυζοσαλάτα Ρυζοσαλάτα

1 φλ. ρύζι μπασμάτι

1 όχι πολύ ώριμη ντομάτα σε κυβάκια

1 μικρή πιπεριά σε κυβάκια

½ αγγούρι σε κύβους

1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο

150 γρ. κίτρινο τυρί σε κυβάκια

4 φέτες ψητή γαλοπούλα ψιλοκομμένη

1 φλ. μανιτάρια

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Βράζουμε το ρύζι με 4 περίπου φλ. νερό και το ελαιόλαδο.

Το αφήνουμε για 5 περίπου λεπτά αφού είναι έτοιμο και το τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Σ.σ. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρί και το ζαμπόν με 150 γρ. τόνο νερού και 4-5 ψιλοκομμένες ελιές.

 

Δ/Α ανά 100 γρ.

 

Συνολική ενέργεια

154.87 kcal

Υδατάνθρακες

17.89 g

Φυτικές ίνες

1.23 g

Σάκχαρα

2.14 g

Πρωτεΐνες

6.12 g

Λιπαρά

6.81 g

Κορεσμένα Λιπαρά

1.98 g

Trans λιπαρά

0.08 g

Νάτριο

138.5 mg

Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Κουλούρια με σταφίδες

Μελομακάρονα

Ρυζοσαλάτα

Scroll to Top