Σπανακόρυζο στο φούρνο Σπανακόρυζο στο φούρνο

  • Υλικά για 4 μερίδες:
    • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 80 γρ. ρύζι Καρολίνα
    • 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο ή κατεψυγμένο
    • 200 γρ. φέτα χαμηλών λιπαρών (freevia)
    • 1 κ.γ. μπούκοβο γλυκό
    • 2 μεσαία αυγά
    • Αλάτι, Πιπέρι
    • 80 γρ. Regato light για την επιφάνεια

    Εκτέλεση:

    • Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα ρίχνουμε μέσα μαζί με το ελαιόλαδο.
    • Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ύστερα προσθέτουμε μέσα το ρύζι, σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά και μετά ρίχνουμε μέσα και το σπανάκι.
    • Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά με ανοιχτό καπάκι μέχρι να χάσει όγκο το σπανάκι.
    • Αφαιρούμε από την φωτιά, προσθέτουμε μέσα την φέτα σπασμένη, το μπούκοβο, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
    • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι , προσθέτουμε το Regato να καλυφθεί η επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 35 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα.
    • Αφαιρούμε από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε

    Δ/Α ανά 100 γρ.

     

    Συνολική ενέργεια99.13 kcal
    Υδατάνθρακες9.53 g
    Φυτικές ίνες1.36 g
    Σάκχαρα1.79 g
    Πρωτεΐνες8.38 g
    Λιπαρά3.31 g
    Κορεσμένα Λιπαρά0.8 g
    Trans λιπαρά0 g
    Νάτριο586.61 mg

Μεσογειακή Τυρόπιτα

Μελιτζανόπιτα

Γεμιστή ομελέτα φουρνου με κολοκυθακια

Πετιμεζόπιτα

Scroll to Top