Τηγανοτυροψωμάκια Τηγανοτυροψωμάκια

Υλικά & Εκτέλεση:

 

      • 2 γιαούρτια 0% (400 γρ.)
      • 100 ml βραστό νερό
      • 2 μέτρια αυγά
      • ½ κ.γ. αλάτι
      • 1 κ.γ. μέλι
      • 300 γρ. τυρί φέτα χαμηλών λιπαρών (1%) τριμμένη στο τρίφτη της ντομάτας
      • 300 γρ. καλαμποκάλευρο
      • 1 κ.γ. baking soda
      • 3 κ.σ ελαιόλαδο για επάλειψη του αντικολλητικού τηγανιού

 

Αφού αναμίξουμε με σπάτουλα όλα τα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται (χωρίς πολύ ανακάτεμα-ζύμωμα) με κουτάλι μεταφέρουμε μικρά τηγανοτυροψωμάκια στο τηγάνι που έχουμε κάνει επάλειψη με ελαιόλαδο.

Σκεπάζουμε και ψήνουμε με κλειστό καπάκι τα τηγανοτυροψωμάκια για 2-3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσει όλη η ζύμη.

 

 

Μια εξαιρετική ιδέα για θρεπτικό πρωινό ή κολατσιό στο γραφείο ή το σχολείο.

Μπορεί να συνδυαστούν με μέλι και κανέλα ή με κάποια σάλτσα φρούτων, χωρίς ζάχαρη, για πιο γευστικό αποτέλεσμα.

 

 

 

 

Δ/Α ανά 100 γρ.

 

Συνολική ενέργεια

175.05 kcal

Υδατάνθρακες

21.16 g

Φυτικές ίνες

1.54 g

Σάκχαρα

2.94 g

Πρωτεΐνες

12.2 g

Λιπαρά

4.94 g

Κορεσμένα Λιπαρά

0.9 g

Trans λιπαρά

0 g

Νάτριο

1024.04 mg

 

Μελιτζανόπιτα

Γεμιστή ομελέτα φουρνου με κολοκυθακια

Πετιμεζόπιτα

Τηγανοτυροψωμάκια

Scroll to Top